Kies op je verjaardag bewust voor een aantal gezonde taarten

3 november 2023

Kies op je verjaardag bewust voor een aantal gezonde taarten

Wat zijn de taarten die jij je gasten jaarlijks op je verjaardag aanbiedt? Een monchou-, slagroom- of bijvoorbeeld appeltaart? Kies je hierbij voor het kopen van een taart bij de bakker, of bereid je deze vooraf zelf? Dat laatste is vaak het leukst! Kies bijvoorbeeld voor het bakken van een smaakvolle biscuittaart, of ga voor een klassieke kwarktaart. Het zijn taarten die het vrijwel altijd goed doen op verjaardagen! Enig nadeel van veel taartsoorten: ze zijn vaak niet heel gezond. Kies dit jaar eens bewust voor gezonde taarten op je verjaardag. Niet minder smaakvol, net zo leuk om te maken en ze bevatten een stuk minder calorieën! In dit artikel vind je inspiratie voor de bereiding van gezonde taarten. Wist je dat je zelfs een cheesecake in een gezonde variant kunt bereiden?

Tip: bestel vooraf een duurzame siliconen bakvorm van Deleukstetaartenshop.nl, wanneer je deze nog niet hebt. Deze bakvormen zijn eenvoudig schoon te maken na gebruik en worden daarbij in tal van verschillende vormen en formaten aangeboden. Kies je voor een ronde, rechthoekige of langwerpige taart?

Aan de slag met een kwarktaart met kokos en vers fruit

Een van de leukste, gezonde taarten om te maken: een kwarktaart met een topping van verschillende soorten vers fruit en wat kokos. Deze taart geeft je direct een blij en zomers gevoel! Bij de bereiding van deze gezonde taart maak je gebruik van een bodem van havermeel, gecombineerd met wat dadels. Niet alleen gezond, maar het geeft ook direct een goed gevuld gevoel. Andere ingrediënten die je voor deze taart nodig hebt zijn hazelnoten, wat roomboter, kaneel, honing, gelatine en magere kwark. De topping van deze taart bestaat uit verse aardbeien, frambozen en blauwe bessen. Je zou daar nog bramen aan toe kunnen voegen. Is de taart klaar om geserveerd te worden? Vergeet dan niet wat kokos over de taart uit te strooien.

Cheesecake op verantwoorde wijze bereiden

Eerder in dit artikel las je al dat je ook een cheesecake op gezonde, geheel verantwoorde wijze kunt bereiden. Voor dit recept heb je wat havermout, kokosolie, gemengde noten, dadels, honing, roomkaas, eieren, citroen en Griekse yoghurt nodig. De bodem van deze taart maak je van havermout, noten en dadels. De vulling van onder meer de roomkaas en Griekse yoghurt. Het maakt deze gezonde cheesecake tot een smaakvol geheel! Valt het jouw gasten op dat deze cheesecake veel minder suikers bevat dan de cheesecake die zij voorheen geserveerd kregen? Net als voor de eerder beschreven kwarktaart geldt ook voor deze cheesecake dat het je een goed gevuld gevoel geeft. Het maakt de verleiding minder groot om naast de taart andere soorten lekkers van tafel te pakken op de verjaardag.

Smaakvolle en frisse taart met aardbeien

Naast de kwarktaart met aardbeien, frambozen en blauwe bessen, kun je ook voor een taart met uitsluitend aardbeien kiezen. Deze taart heeft een bodem van hazelnoten en havervlokken. Gebruik een klein beetje roomboter en honing om het geheel te verstevigen. De vulling van deze frisse taart maak je met kwark en aardbeien. Deze smaakvolle taart is niet alleen een geschikte taart voor iedere verjaardag, maar kan ook bij het ontbijt gebruikt worden. De havervlokken en hazelnoten geven je een goede start van de dag! Zo zit je vol energie om met je kinderen te spelen, een mooie fiets- of wandeltocht te maken met je partner, enzovoorts.

Op het internet zijn nog veel meer recepten te vinden voor gezonde taarten. Het is een fijn alternatief voor de taarten rijk aan suiker. Zeker in een tijd dat we willen genieten, maar tegelijkertijd op ons lichaam passen.