Dit is waarom je een sport bh moet dragen

15 januari 2023

Dit is waarom je een sport bh moet dragen

Er zijn verschillende redenen waarom het dragen van een sport bh belangrijk is tijdens het sporten. Ten eerste biedt een sport bh ondersteuning voor de borsten, wat o.a kan helpen om letsel aan de borstweefsels te voorkomen. Wanneer je borsten tijdens het sporten bewegen, kunnen de zachte weefsels worden beschadigd, waardoor je borsten in de toekomst misschien minder stevig worden. Ten tweede, een sport bh kan helpen om te voorkomen dat de huid onder de borsten gaat wrijven en irritatie kan verminderen. Daarnaast kan een goede sport bh ook bijdragen aan een verbeterde houding en prestaties tijdens het sporten, doordat het de borsten op hun plaats houdt. Het dragen van een goede sport bh is een eenvoudige manier om het risico op letsel en ongemak te verminderen tijdens sportactiviteiten.

De juiste maat

Het kiezen van de juiste maat sport-bh is belangrijk om comfort en ondersteuning te verzekeren tijdens het sporten. Er zijn een aantal stappen die je kunt volgen om de juiste maat te vinden:

  • Meet je omvang: Meet rond je ribbenkast direct onder je borsten voor de omvangsmaten. Neem deze maat op in inches of centimeters.
  • Meet je cupmaat: Meet rond je grootste gedeelte van je borsten, waarbij je ervoor zorgt dat de meetlint strak genoeg zit zodat de borsten volledig worden ondersteund. Neem deze maat op in inches of centimeters.
  • Gebruik een maattabel: Er zijn verschillende maattabellen beschikbaar, gebruik deze om de juiste maat sport-bh te vinden.
  • Probeer verschillende maten: Het is belangrijk om verschillende maten te proberen om te bepalen welke maat het beste past. Probeer verschillende omvangsmaten en cupmaten om te zien wat voor jou het meest comfortabel is.
  • Test de pasvorm: Zorg ervoor dat de band strak genoeg zit zonder te knellen of af te zakken, en dat de cups de borsten volledig bedekken zonder te knijpen of leeg te zijn.
  • Bevestig de schouderbanden: Controleer of de schouderbanden op de juiste manier passen, niet te strak, maar wel stevig genoeg om de borsten op hun plaats te houden tijdens het sporten.
  • Test hem uit tijdens beweging: Probeer de sport-bh uit tijdens een training of andere activiteit, om te zorgen dat hij comfortabel zit en geeft de juiste ondersteuning. Dit geldt overigens ook voor een sportlegging zwart.

Zorg voor de juiste ondersteuning

Het dragen van een sport bh tijdens het sporten is van groot belang om ervoor te zorgen dat je borsten goed worden ondersteunt. Waar je tijdens het sporten natuurlijk intensief beweegt, zullen je borsten flink heen en weer gaan, met alle gevolgen van dien. Ook voor dames met kleine borsten is het dus belangrijk dat ze de juiste ondersteuning dragen. Doe je dit namelijk niet, dan loop je het risico dat je het weefsel beschadigd, waardoor je op lange termijn zelfs last kunt krijgen van hangende borsten. Gelukkig is het uitzoeken van een maium regenjas natuurlijk een heel stuk eenvoudiger. Wanneer deze een maatje groter is, dan zit je regenjas misschien wel niet zo lekker, maar richt het verder geen schade aan.