Dit is waar een goede schooltas aan moet voldoen

27 november 2023

Dit is waar een goede schooltas aan moet voldoen

Wanneer je puber voor het eerst naar de middelbare school gaat, komt er een ontzettend spannende tijd aan. Dit geldt niet alleen voor je kind, maar ook voor de ouders is het even wennen. Waar ze op de basisschool vaak alleen de uren die ze naar school moeten, bezig zijn, zal dit op de middelbare school wel anders zijn. Naast de vele verschillende vakken die ze ineens hebben, moet ze ook regelmatig huiswerk maken. Tijd voor een nieuwe schooltas waarin ze alle boeken en eventueel ook de laptop mee kunnen nemen. Omdat keuze zowel online als in de winkels enorm is, hebben wij een aantal tips voor je, zodat je weet waaraan een goede schooltas moet voldoen.

Zorg voor een tas die verstelbaar is

De meeste schooltassen gaan meerdere jaren mee. Wel zo handig dat deze dan ook verstelbaar is. Vooral in de eerste paar schooljaren, waarin de kinderen vol in de puberteit zitten, zul je merken dat ze een flinke groeispurt maken. Je zit er dan niet op te wachten dat je al na het eerste jaar een nieuwe schooltas voor ze moet kopen, omdat de ander alweer te klein is. Kies daarom voor een tas die verstelbaar is en ook is voorzien van gevoerde schouderbanden. Het voordeel hiervan is, dat je ze niet alleen kunt afstellen op de lichaamshouding van je kind, maar deze door de gevoerde schouders ook een stuk fijner zit. Vooral wanneer de tas is met meerdere dikke schoolboeken.

Ga voor de kwaliteit van Eastpak of Kipling

Goedkoop is duurkoop en dat geldt ook voor een schooltas. Helemaal omdat ze de tas dagelijks nodig hebben en ze volop in de groei zitten, is het als ouders zaak te kiezen voor een goede tas. Zo zijn er verschillende gerenommeerde merken die het ook anno 2023 nog ontzettend goed doen. Ons advies is daarom ook om te kiezen voor een schooltas van Eastpak, het merk als het gaat om kwalitatief hoogwaardige schooltassen of Kipling wat ook hoog aangeschreven staat. Handig is wel om beide even te proberen, zodat je niet alleen kunt zien hoe ze eruitzien, maar ook kunt ervaren hoe het is om er een te dragen.

Let op een praktische indeling

We zien steeds vaker dat de huidige generatie schoolgaande kinderen niet alleen boeken, maar ook een laptop mee naar school moeten nemen. Het is daarom wel handig dat je bij het uitzoeken van een nieuwe schooltas ook kijkt naar een praktische indeling. Bij voorkeur is het handig te kiezen voor een tas met een apart vak voor de laptop, zodat de boeken en laptop niet bij elkaar in zitten. Handig is wel om voorzichtig te zijn met drinken, zodat zowel je boeken als laptop niet nat worden als een pakje of flesje lekt in je tas. Naast de twee vakken om je boeken en laptop gescheiden te houden, is het ook handig te kijken naar een tas met wat extra vakken voor bijvoorbeeld je rekenmachine, pennen en ook sleutels. Zo hoef je niet eerst je tas overhoop te halen, maar heb je alles bij de hand wanneer het nodig is.