De tas is voor veel vrouwen een onmisbare accessoire

15 januari 2023

De tas is voor veel vrouwen een onmisbare accessoire

Waar de meeste mannen een tas dragen puur vanuit praktisch oogpunt, is dit bij veel vrouwen niet het geval. Sterker nog, de meeste vrouwen dragen een tas al modeaccessoire. Wist je dat een tas net het verschil kan maken of je outfit wel of niet compleet is? Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het dragen van een chique tas tijdens een gala de look compleet maakt. Daarbij komt ook dat het ook vanuit praktisch oogpunt handig is om er één te dragen. Het is natuurlijk geen gezicht om de hele tijd met je telefoon in de hand te lopen. Echter zijn er daarnaast nog veel meer redenen waarom een tas onmisbaar is bij iedere vrouw.

Praktisch

Zoals we ook later in dit artikel zullen bespreken, is de decoratieve toevoeging van een tas de reden waarom veel vrouwen er één dragen. Toch zijn er ook verschillende praktische voordelen. Veel vrouwen willen zich namelijk nog wel eens opfrissen. Het is dan natuurlijk niet handig om met je deo en andere verzorgingsproducten rond te moeten lopen. Kies je voor een grote tas, dan kun je je toilettas dames hier gewoon in meenemen. Dit heeft als voordeel dat je overal en altijd jezelf even kunt opfrissen en je eigenlijk geen hinder ondervindt van het feit je er één bij je hebt.

Decoratief

Naast de praktisch kant van een tas, heeft het natuurlijk ook een decoratieve toevoeging. Dan hebben we het niet over het dragen van een backpack tijdens een reis door zuid-oost Azië, maar tijdens een avondje stappen of het bezoeken van een gala bijvoorbeeld. Wat je vaak ziet, is dat veel vrouwen dan een jurk dragen, waardoor ze genoodzaakt zijn hun telefoon en pasjes in de hand te houden. Niet heel wenselijk natuurlijk. Door te kiezen voor een subtiele kleine tas, zoals bijvoorbeeld een clutch of een seaside tas, heb je alles bij de hand. Zo kun je er zelfs voor kiezen om wat mascara en eventueel deo in de tas te doen. Wanneer je dan de behoefte voelt om je gedurende de avond even wat op te frissen, dan is dit geen enkel probleem.

Finishing touch van je outfit

Een belangrijke reden waarom vrouwen een tas dragen, is om het feit dat het de outfit compleet maakt. We hebben het dan natuurlijk niet over je dagelijkse outfit naar je werk, maar wel je outfit die je draagt tijdens een chique gala. Je kunt je namelijk wel voorstellen hoe mooi het is op het moment je niet alleen jurk met prachtige sieraden draagt, maar dit styled door middel van een bijpassende clutch. Daarbij komt ook dat je natuurlijk net iets meer mee kunt nemen en niet iedere keer met je telefoon of pasjeshouder in de hand hoeft te blijven lopen.