5 tips voor een geweldige corona-proof verjaardag

17 januari 2022

5 tips voor een geweldige corona-proof verjaardag

We zijn corona-moe, verlangen naar feestjes, etentjes en uitgaan: we verlangen terug naar het oude normaal. We weten dat het belangrijk is dat we ons allemaal aan de maatregelen houden, zodat er minder mensen besmet raken met corona. Ook thuis, of zoals de overheid het noemt, ‘in de privésfeer’. Maar we zijn creatief, en dat is maar goed ook, want sommige verjaardagen mogen gewoon niet stilletjes voorbijgaan. Gelukkig is een corona-proof verjaardagsfeestje organiseren helemaal niet zo ingewikkeld, zeker met de tips hieronder!

Feest in de tent

Verplaats het feestje naar buiten en gebruik of huur een partytent. Ventilatie helpt tegen de verspreiding van corona. Je kan binnen gaan zitten met alle ramen en deuren open voor een flinke bries in huis, maar dan ben je aan het stoken voor de vogeltjes en met de hoge gasprijzen en huidige energierekeningen is dit absoluut geen aantrekkelijke oplossing. Door een partytent in de tuin te zetten, of een andere leuke plek in de buurt, heb je ineens je eigen corona proof feestlocatie in het leven geroepen. Weer of geen weer, in een tent zit je droog, en met een terrasverwarmer ook nog eens aangenaam warm.

Openlucht bioscoop

Bioscopen blijven nog even dicht, helaas. Maak van film kijken een feest door buiten een grote tent neer te zetten met een beamer, lekker groot scherm en flinke geluidsboxen. Vul de tent met banken, stoelen of grote kussens en natuurlijk zo’n ouderwetse amerikaanse popcornmachine en laat het bezoek maar komen.

Je eigen kinderspeelparadijs

Een kinderspeelparadijs, een hemel voor kinderen maar een hel voor de meeste ouders. Drukte, het gegil, én slecht eten. Nooit gedacht dat je het nog zou gaan missen. Maar om de haverklap worden ze wekenlang dichtgegooid en waar moeten de kinderen dan al die opgekropte energie op wegspringen? Huur gewoon een springkussen en laat die vriendjes maar komen.

Buiten lasergame

Lasergame, een guilty pleasure voor jong en oud. En niet meer gebonden aan een locatie, want je kan die lasergeweren ook gewoon zelf een middagje huren en overal gebruiken waar je maar wil. Lekker met een grote groep de duinen of het bos in en schieten maar! Leuk voor kinderen, maar ook met de hele familie of collega’s is het een perfect teambuilding uitje.

Pop-up drive through, drive-by met lekkers

Het einde van de lockdown is in zicht, toch? Maar komt er weer een moment dat we ons weer aan maximaal 4 (of zelfs 2) personen per dag moeten gaan houden. Dan laat je je bezoek toch gewoon in de auto zitten? Een feestje waarbij je gasten geen eens de auto uitkomen? Ja, ook dit hoeft geen straf te zijn. Maak voor op straat een pop-up drive through met een hoge partytent en slingers, lampjes, muziek voor de feestelijke sfeer met links en rechts van de auto lange tafels met lekkere versnaperingen. Laat je gasten over the top feestelijk gekleed door de pop-up drive through rijden en sta klaar met die camera. Want dit is iets dat je nog aan de kleinkinderen gaat laten zien, ‘weet je nog die verjaardagen in corona tijd’.

Maak het jezelf vooral makkelijk en huur een popcorn- of suikerspinmachine, of ga all out en bak ter plekke luikse wafels als een echte professional. De geur van verse popcorn of wafels alleen al laat je gasten watertanden. Een verjaardag om nooit meer te vergeten.