Eten Eten

Eten

Pannenkoeken toppings

Wat eten jullie graag op je pannekoeken?

Binnenkort wil ik voor een verjaardag pannenkoeken serveren met allerlei dingen voor er op. Nu weet ik wel wat wij er vaak op doen, maar wie weet hebben jullie nog hele lekkere ideeën. 


- appel en rozijnen meebakken en dan kaneelsuiker erover
- banketbakkersroom en aardbeien, dan oprollen en nog wat poedersuiker erover
- spek met geitenkaas en honing
- rozijnenpannenkoek met appelstroop
- ui, champignons en kaas
- een gewone pannenkoek met zelfgemaakte bosvruchtenjam

Hier vrij standaard: stroop, maple sirup, bruine suiker met kaneel, kaas, ham/kaas.

Maar ik zie hier zoveel lekkere ideeën langskomen dat ik die ook eens ga proberen!

Thuis bak ik pannenkoeken met spek en kaas en doe daar poedersuiker en stroop op. Ik eet er dan ook wel een paar naturel met suiker en stroop. 

Een paar jaar geleden had ik in een pannenkoekenrestaurant eerst een pannenkoek met spek en kaas. Daarna at ik er 1 met ijs en likeur. Dat was heel lekker maar lag erg zwaar op de maag. 

Rucola/tomaat/ei ( gezonde variant )
brie/walnoten/stroop of honing

ik houd niet van pannenkoeken maar één met ijs gaat er wel in
Ps heb niet alles gelezen dus misschien was deze tip al gegeven 

ShowyHummingbird30

ShowyHummingbird30

20-01-2024 om 15:47

Geïnspireerd door dit topic heb ik vandaag met pannenkoeken gelunchd

Ik vind alleen poedersuiker, appelstroop, gewone stroop en aardbeienjam lekker. Van poedersuiker strooi je minder. De andere drie gebruik je relatief meer van, wat minder gezond kan zijn omdat het daardoor suikerbommen worden.

Ik weet niet of deze al voorbijgekomen zijn:
Ragout uit een blikje
Suiker met citroensap 

warme appelcompote (gewoon zelf maken) met kaneelsuiker. 

Mevrouw75 schreef op 20-01-2024 om 20:42:

warme appelcompote (gewoon zelf maken) met kaneelsuiker.

Geen verkeerd idee dit, ik heb dat nog in de kast staan. (De zelfgemaakte appelcompote)

Als hartig vind ragout erg lekker op mijn pannenkoek of gekruid geruld gehakt met ui, knoflook en champignons. 

Zoet vind ik gecarameliseerde appels lekker of chocoladepasta met banaan.

Stroop en basterdsuiker
Appel, spek, kaas met stroop
Aardbeienjam
Nutella (al dan niet met banaan)
Kaas
Spek
Basterdsuiker met kaneel
Ei meebakken en dan slasaus

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.