Coronavirus Covid-19 Coronavirus Covid-19

Coronavirus Covid-19

Corona en kerst

Vandaag positief getest op corona. Vooralsnog alleen een beetje keelpijn en snotterig. We zouden sowieso al thuis blijven met kerst en alleen mijn ouders zouden 2e kerstdag even op de koffie komen. 

Stel dat jullie positief zouden testen zouden jullie dan met kerst thuisblijven en geen bezoek ontvangen?


Ik zou me niet meer zo streng isoleren als toen ik net voor de isolatieverplichting eraf ging corona kreeg. Maar ik zou denk ik geen bezoek ontvangen, die zitten geen van allen te wachten op corona.

Misschien heel naïef maar daarom test ik dus niet meer! 

Ik zal alleen thuisblijven als ik bij ouderen/kwetsbaren zeg maar, op bezoek zou gaan.

Van de week was ik ook niet lekker dus zat te twijfelen om evt een zelftest te doen maar uiteindelijk toch niet gedaan. Het maakt voor mij niet uit of ik corona heb of wat anders en was fit genoeg om gewoon alles nog te doen..

Ik heb vandaag gelukkig negatief getest, want ik zit er niet op te wachten om anderen ziek te maken. Als het positief was geweest, hadden we de brunch op eerste kerstdag overgeslagen. Nu komt alleen schoonzus niet, omdat ze corona heeft.

PerfumedAlpaca84

PerfumedAlpaca84

23-12-2023 om 17:35

ik heb nu ook corona en blijf thuis met de kerst. Er komt ook geen bezoek. De mensen waar ik naartoe zou gaan zijn voor een groot deel 60+, dat risico ga ik niet nemen. En degene die hier zou komen zit midden in een chemo. Dus dat gaat natuurlijk niet gebeuren.

Ligt er voor mij ook heel erg aan bij wie je op visite gaat of wie je gaat ontvangen. Mijn 80 jarige moeder die nog herstellende is van een hartoperatie wil ik niet besmetten dus daar zou ik niet samen kerst mee vieren als ik corona zou hebben. 
Tegen de vriendin van mijn jongste zou ik het wel zeggen en dan mag ze zelf kiezen of ze komt of niet. 

Ja, zeker thuisblijven. Mijn vader ligt met een heel kwetsbare gezondheid in het ziekenhuis dus hij moet het niet krijgen en omwille van de mantelzorg moet corona zich in onze familie nu niet verspreiden. Dat zou echt grote problemen opleveren.

Zou ook zeker niet naar een druk feestje gaan, ook al zou ik alleen snotterig zijn. Sterker nog, laatst ben ik niet naar een erg druk feestje gegaan om mogelijke besmetting te voorkomen. Je kan het niet altijd ontlopen, maar zo vlak voor de kerst het lot te tarten door dicht op elkaar te zitten feesten, daar vond ik het feestje net niet feestelijk genoeg voor.

Ik test me al lang niet meer. Als ik ziek ben blijf ik thuis, of het nou corona of griep is maakt dan niet uit. 

Ik hoop dat mijn kinderen me zullen waarschuwen als ze corona of griep hebben. Totaal geen zin om iets op te lopen, mijn gezondheid is niet al te best.

daar hoef ik niet perse voor te testen. Als ik verkoudheidsverschijnselen krijg houd ik op dit moment zeker afstand.
Ex ligt zeer kwetsbaar in het ziekenhuis en zal daar voorlopig ook niet uit komen.
Dus ga ik deze kerst ook niet naar mij  80 jarige vader die zelf nauwelijks last heeft maar wel positief was deze week.

ShowyHummingbird30

ShowyHummingbird30

23-12-2023 om 17:58

Of het nu om corona of een ander virus gaat: als ik ziek/verkouden/snotterig ben en een etentje bij anderen of thuis met anderen heb, dan zou ik die anderen inlichten. En als zij aangeven "liever niet", dan gaat het niet door. Ik zal niet zonder waarschuwing vooraf snotterend aan de deur staan.

In mijn familie zijn een aantal "kwetsbaren" (jeukwoord van het decennium), en die wil ik liever ook niet met de gewone influenzagriep besmetten.

Anouk1234

Anouk1234

23-12-2023 om 18:05 Topicstarter

_Audrey schreef op 23-12-2023 om 17:56:

Ik test me al lang niet meer. Als ik ziek ben blijf ik thuis, of het nou corona of griep is maakt dan niet uit.

Het is dat we nog heel veel zelftesten hebben liggen en ik dan wel gewoon nieuwsgierig ben of het corona is of griep/verkoudheid. Ik koop er geen testen voor.

Ik zie opties om onder vervelende kerstverplichtingen uit te komen  maar gelukkig hoeft dat niet meer. De mensen die hierheen komen, ontvang ik alleen als ze niet besmettelijk zijn. Ik wil daarom vooraf graag op de hoogte gesteld worden!

Ik zou zelf met klachten überhaupt niet meer testen.
Wel zou ik, mocht ik klachten hebben die op corona lijken, mijn bezoek aan kwetsbare familieleden even verschuiven. 

De niet-kwetsbaren die bij mij langs zouden komen of waar ik heen zou gaan, zou ik vooraf informeren en dan aan hen de keuze laten of ze wilen komen c.q. of ik welkom ben. 

ik zou het asociaal vinden als er mensen op bezoek komen die corona hebben. Die beslissing is niet aan de ander om te nemen, dat beslis ik zelf

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.